Tàrrega ha inaugurat avui una nova edició de la Firacóc, l’aparador gastronòmic de la Festa Major de Maig amb 23 expositors dedicats a la típica coca de recapte i altres productes de fleca catalans. Junt amb l’alcaldessa Rosa Maria Perelló ha obert oficialment la Firacóc Miquel Buch, president de l’Associació Catalana de Municipis, qui ha defensat el paper dels ajuntaments per dinamitzar l’economia del territori. Per la seva part, el regidor de Promoció Econòmica, Carles Pascual, i el president del Gremi de Forners de Lleida, Manel Llaràs, han subratllat que cal donar valor al producte de proximitat com a element identificador. La Firacóc 2013 romandrà oberta fins la nit del diumenge a l’Espai MerCAT.
Els paradistes procedeixen de Tàrrega, Bellpuig, Agramunt, Balaguer, Mollerussa, Tremp, Viella, Bellcaire, Rubinat o Artesa de Lleida entre altres localitats. En l’apartat de gastronomies convidades es poden degustar com a novetat les típiques coques de figa de Santa Bàrbara (Montsià) a més
de sobrassades i ensaïmades de les Illes Balears. A més de cocs sencers, el públic també pot fer quatre tastets i una beguda al preu de 7 euros. La Firacóc inclou de nou els tradicionals tallers de fleca adreçats als infants a càrrec dels monitors de Petit Xef.
Els paradistes procedeixen de Tàrrega, Bellpuig, Agramunt, Balaguer, Mollerussa, Tremp, Viella, Bellcaire, Rubinat o Artesa de Lleida entre altres localitats. En l’apartat de gastronomies convidades es poden degustar com a novetat les típiques coques de figa de Santa Bàrbara (Montsià) a més
de sobrassades i ensaïmades de les Illes Balears. A més de cocs sencers, el públic també pot fer quatre tastets i una beguda al preu de 7 euros. La Firacóc inclou de nou els tradicionals tallers de fleca adreçats als infants a càrrec dels monitors de Petit Xef.