L’Ajuntament de Tàrrega, mitjançant l’Associació Catalana de Municipis (ACM), s’ha adherit a la iniciativa pionera Bridge for Mobility perquè gent jove pugui cursar la FP dual a Alemanya. El programa, que du el nom de CatAzubi2014, conjuga estudis teòrics de formació professional i aprenentatge pràctic en empreses del país germànic cobrant 818 euros nets mensuals durant 3 anys i mig. A més del sou, i gràcies a les subvencions MobiProEU del govern alemany, també es costejarà als joves seleccionats cursos intensius de llengua alemanya a Catalunya (3.270 euros), el trasllat (500 euros) i 2 viatges a l’any per visitar la família (600 euros). Bridge for Mobility, a més de cobrir vacants d’aprenents a Alemanya, vol proporcionar als joves una formació remunerada, una titulació oficial i el domini de la llengua germànica, valors que a la llarga també poden revertir a Catalunya.

Per optar al programa, els beneficiaris han de tenir entre 18 i 30 anys d’edat, la nacionalitat europea i la titulació d’ESO, Batxillerat o cicle formatiu. Les professions a escollir inclouen especialitats de mecànica, restauració, àmbit sòciosanitari, informàtica, comerç, logística i química. L’ACM convoca una sessió informativa per exposar aquest programa el divendres 14 de març, a les 10 del matí, a la Sala d’Actes d’Infraestructures.Cat – Regsesa (Av. Ondara, 3). Cal inscriure’s prèviament al correu tarrega@b4m.cat. Les places són limitades i es farà un procés per seleccionar fins a 24 joves. Pel que fa a les classes d’alemany, s’impartiran durant dos mesos a les instal•lacions del Centre d’Empreses Innovadores (CEI) de Tàrrega, a Cal Trepat. Tàrrega és un dels dos municipis lleidatans (l’altre és La Seu d’Urgell) i dels onze a Catalunya que desenvolupa aquesta iniciativa.

Al mateix temps, l’Ajuntament de Tàrrega ultima una altra campanya per fomentar l’ocupació de joves d’entre 18 i 30 anys, en aquest cas mitjançant pràctiques en empreses de la capital de l’Urgell. Amb el nom de Joves x l’ocupació, es vol fomentar també l’aprenentatge i l’adquisició de competències professionals en un entorn real de treball, establint lligams de col•laboració amb el sector empresarial del territori.
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació, i oferir continguts i publicitat d'interès. En continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra política de cookies. Més informació
Configuració galetes