La XIV Festa del Silló i Fira de Ceràmica, que organitzen conjuntament l’Associació de Cantirers, Terrissers i Ceramistes “El Vilar” i l’Ajuntament de Verdú, acollirà durant tot el cap de setmana del 4 i 5 de juny quatre exposicions a diferents sales d’exposicions.

A la Sala Abat Copons del Castell de Verdú s’hi podrà veure l’exposició de Ramon Fort Ceràmica Crítica, Instal•lacions. Recull d’instal•lacions exposades ja anteriorment i de forma individual a diferents sales les quals tenen com a denominador comú el toc d’atenció a fets i actituds que ens envolten i alhora la invitació a la reflexió.


Teresa Gironès presenta Personatges diferenciats, ceràmiques als baixos de l’Ajuntament. L’obra ceràmica de Teresa Gironès se centra actualment en l’ésser humà. Ha passat un procés, de la fabricació d’objectes en ceràmica, passa a explicar sentiments. Li agrada el rostre de les persones siguin adults o nens, els seus ulls i la seva boca resulten expressius i els intenta paralitzar, retenir, fer-los eterns.

NOUS. Exposició d’objectes en disseny ceràmic. Aquesta mostra és el resultat del Curs de Disseny per a ceramistes ofert per Guillem Ferran a l’Associació de Ceramistes de Catalunya. En aquesta presentació es pot veure el fruit del curs en el que van participar Rosa Maria Viadé, Eulàlia Naveira, Jacint Comelles, Magí Sambola, Maria Jesús Montoya, Marlene Vite, Rosa Cortiella, Vanina Espinoza i Guillem Ferran.
Magí Sambola presenta peces circulars que busquen en la seva senzillesa de formes la seva originalitat i funcionalitat. Rossi Viadé ens permet descobrir gerros amb gràcia, gerro fantasma, amaga coses, gerro de nassos, gerro-bolo. Jacint Comelles amplia les utilitats dels gerros, mitjançant canvis tècnics, Marlene Vite, ens porta missatges a través de l’aigua, Eulàlia Naveira, presenta penjadors de paret, amb protuberàncies de porcellana colada, corbada i acabada en punxa, Maria Jesús Montoya, gerra per contenir líquids fácil d’agafar per les seves mides i la seva forma. Rosa Cortiella presenta una col•lecció d’objectes de bany, inspirada en el símbol matemàtic de l’infinit.

Cal Talaveró, Centre d’Art acollirà la mostra de ceràmica de Dolors Bosch que ens acostarà a la seva creativitat.
Presenta treballs realitzats, majoritàriament, en terra xamota de volum o bidimensionals, on les diferents formes donen com resultat un efecte de espontaneïtat, en uns casos, de pulcritud i contundència en altres.
Han estat triades des de la intenció de donar a conèixer a Verdú part del treball d’aquesta artista que lluny de conformar-se en un estil concret es guia per la seva intuïció, intel•legència i esperit de llibertat per permetre els canvis necessaris.
A més de les dates de la Fira de Verdú podreu visitar l’exposició a Cal Talaveró fins el 23 de juliol.
També es podrà veure una mostra de Ceràmica actual verdunina, a la Sala Arnau Company del Castell de Verdú, serà un recull de la ceràmica que actualment fan els ceramistes de Verdú, partint del càntir en la seva línia més tradicional, per evolucionar cap a nous dissenys.

La XIV Festa del Silló i Fira de Ceràmica de Verdú, que se celebra els dies 4 i 5 de juny, aplegarà ceramistes d’arreu de Catalunya i el programa de la fira inclou una àmplia programació d’activitats com ara exposicions i venda de ceràmica, tallers per a la mainada.

L’horari de la fira serà el dissabte dia 4, de 10 a 20 hores i diumenge de 10 a 21 hores.

Durant tot el cap de setmana es podrà adquirir el Càntir Commemoratiu de la XIV Festa del Silló i Fira de Ceràmica de Verdú.
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació, i oferir continguts i publicitat d'interès. En continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra política de cookies. Més informació
Configuració galetes