Ràdio Tàrrega en directe
Ràdio Tàrrega en directe
Els pagesos de Lleida estan satisfets amb la calor perquè afavoreix el creixement i el consum de la fruita dolça
Lleida (ACN).- Molts pagesos de Lleida estan treballant aquests dies al camp amb unes temperatures que en determinades hores del dia freguen o arriben als 40 graus, com és el cas d'aquest dijous, on aquesta màxima s'ha registrat en diferents punts del Segrià com Seròs. El sector està satisfet amb aquesta onada de calor sahariana, tal com ha assenyalat el president del sindicat agrari Asaja, Pere Roqué, ja que les altes temperatures afavoreixen al creixement de la fruita dolça així com també inciten al seu consum. D'altra banda, Roqué també ha remarcat que serà complicat deixar de segar aquests dies durant el migdia, ja que s'ha de fer en les hores de màxima calor i sequedat del terreny.
Pere Roqué ha anat a treballar com de costum aquest dijous a dos quarts de quatre de la tarda en una de les finques de poma que té a la partida de Marimunt de Lleida. Encara no cull, però ha d'aclarir els fruits dels arbres per deixar els que posteriorment es colliran. Roqué ha reconegut que estan notant físicament la forta calor que fa aquests dies, però remarca que no els queda més remei que aguantar-la bevent força aigua i menjant alguna peça de fruita al llarg de la tarda. Així mateix, una opció per no patir tanta calor és traure's la samarreta i portar una gorra al cap per evitar la insolació.

Segons Roqué, el sector està content amb aquestes fortes calors, perquè ajuda a desenvolupar més ràpidament el fruit. Per altra banda, també incita al consum de fruita i remarca que si fa calor, vénen més turistes a Catalunya, que a la vegada també ''consumeixen alguna que altra fruita''.

Respecte a les recomanacions que fa el Departament d'Agricultura a l'hora de limitar al màxim l'activitat amb maquinària que pugui generar guspires al camp i prop de les zones vegetals, Roqué ha remarcat que ''ja és un pas important que no ens hagin prohibit la sega'', perquè es tracta només d'un consell. Això no obstant, ha puntualitzat que la sega del cereal s'ha de portar a terme durant les hores de més calor i mínima humitat, per la qual cosa ha assenyalat que difícilment es deixarà de segar al migdia tot i la onada de calor. Segons Roqué, ''el millor consell el dóna el pagès, que sap prou bé les condicions que ha de fer''.

Facebook Twitter LinkedIn WhatsApp
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis i raons tècniques, per a millorar la teva experiència de navegació, per a emmagatzemar les teves preferències i, opcionalment, per a mostrar-te publicitat relacionada amb les teves preferències mitjançant l'anàlisi dels teus hàbits de navegació. Hem inclòs algunes opcions de configuració que et permeten dir-nos exactament les cookies que prefereixes i les que no. Prem ACCEPTAR per a consentir totes les cookies. Prem CONFIGURACIÓ per a decidir les opcions que prefereixes. Per a obtenir més informació sobre les nostres cookies accedeix a la nostra Política de cookies aquí: Més informació
Acceptar Rebutjar Gestionar Galetes