La Subdelegada del Govern a Lleida, Inma Manso, ha rebut aquest matí a l’alcalde de Ciutadilla, Òscar Martínez, que li ha explicat la situació al municipi després de les intenses pluges del passat mes de novembre.
En el decurs de la reunió, l’alcalde ha detallat que arran d’aquell episodi de pluges s’ha acabat d’enfonsar el mur de pedra que suportava l’avinguda Catalunya de Ciutadilla, que continua tallada al pas de vehicles. En el transcurs d’aquest temps, l’Ajuntament ha dut a terme prospeccions i anàlisis del terreny per avaluar la millor solució tècnica per resoldre els problemes en la infraestructura. Actualment, segons Òscar Martínez, estan acabant de redactar el projecte d’arranjament i, per això, ha demanat a la Subdelegada informació sobre possibles vies de finançament per dur a terme aquesta obra.
La Subdelegada, per la seva part, ha informat a l’alcalde que pot optar a les subvencions que dóna el Govern d’Espanya per pal·liar els danys causats per temporals de pluja. Aquestes ajudes van més enllà de les necessitats urgents del dia després de la situació excepcional, i serveixen per arreglar danys en infraestructures municipals, danys al domini públic hidràulic, actuacions en camins rurals, danys en produccions agrícoles i ramaderes, beneficis fiscals, reduccions fiscals especials per activitats agràries, mesures laborals i de Seguretat Social, etc.
Inma Manso també ha explicat a Òscar Martínez que actualment està en vigor el Reial Decret-Llei 12/2015 de 30 d’octubre de 2015 que atorga subvencions per pal·liar els danys produïts pels temporals de pluja dels mesos de setembre i octubre de 2015. La Subdelegada ha comunicat a l’alcalde de Ciutadilla que s’està a l’espera d’una ampliació d’aquest Reial-Decret que contempli les pluges del mes de novembre. Per això, ha demanat a l’alcalde que tan aviat com pugui, presenti un acord de ple on demani al Govern d’Espanya que s’aprovin mesures urgents per pal•liar els danys causats per les pluges del passat 2 de novembre.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació, i oferir continguts i publicitat d'interès. En continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra política de cookies. Més informació
Configuració galetes