Crema vegetació al sud dels plans de les Deveses, dins el terme municipal Sant Guim de Freixenet

Els Bombers de la Generalitat han rebut, a les 14.06 hores, l’avís d’un incendi de vegetació a prop del nucli de Freixenet de Segarra, dins del municipi de Sant Guim de Freixenet (Segarra).
L’incendi, que ha començat a una zona propera al punt quilomètric 1,5 de la carretera LV1003, es troba actiu i, segons les dades provisionals, hauria afectat a hores d’ara, un centenar d’hectàrees, bàsicament conreus. El Servei Català de Trànsit ha informat que aquesta via està tallada en tots dos sentits de la marxa.
D’altra banda, i pel que fa a la circulació ferroviària, segons que informa ADIF, s’ha tallat la catenària a la zona, encara que no hi ha cap tren que passi per aquesta línia fins entrada la tarda.
El cap de l’incendi ha arribat molt a prop de les cases de Sant Guim de Freixenet, on els Bombers han aconseguit aturar les flames. Segons les informacions facilitades pels Mossos d’Esquadra, s’han evacuat, com a mesura preventiva, dues persones d’una masia aïllada.
Cal remarcar que s’hi treballa amb maquinària pesant, llaurant els camps i reforçant les tasques d’extinció amb línies d’aigua i mitjans aeris. A hores d’ara hi treballen 8 mitjans aeris dels Bombers (4 avions de vigilància i atac i 4 helicòpters, un dels quals és de comandament) i 33 vehicles terrestres.
El dispositiu d’extinció també compta també amb la participació del Cos d’Agents Rurals, així com de les Agrupacions de Defensa Forestal, entre d’altres efectius.

FOTO: Columna de fum de l'incendi de La Segarra visible des del Parc de Sant Eloi de Tàrrega.
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació, i oferir continguts i publicitat d'interès. En continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra política de cookies. Més informació
Configuració