Unió de Pagesos i la Federació Catalana de Caça denuncien que l’elevada densitat de població d’algunes espècies cinegètiques, com els senglars i els conills, ha arribat a un punt insostenible en determinades zones de Catalunya, tant pels danys als conreus com pel risc d’accidents de trànsit que comporten.

El sindicat i la federació consideren que és necessari actuar amb efectivitat per prevenir els danys que aquesta fauna causa als conreus, així com evitar els accidents de trànsit, i que, per aquest motiu, cal la cooperació de tots els agents implicats, agilitzar la tramitació de les autoritzacions excepcionals en època de veda i unificar els criteris dels diferents serveis territorials del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Ambient (DAAM). Les dues entitats també consideren que cal resoldre el problema que suposen aquestes espècies en les zones en les quals la caça està prohibida, especialment les zones de seguretat i els refugis de fauna.

Per a Unió de Pagesos i la Federació Catalana de Caça, en les zones amb densitats de fauna excessiva, sobretot de senglars o conills, en les quals la caça, principal mecanisme de control de les poblacions, ja no és suficient, és l’administració qui hauria d’establir les mesures necessàries i els protocols d’actuació que permetin rebaixar la població d’aquestes espècies a uns nivells tolerables.

A més, Unió de Pagesos i la Federació Catalana de Caça consideren que l’actuació de la Direcció General del Medi Natural a través del cos d’agents rurals ha de ser més eficient i facilitar la caça i el control d’aquestes espècies.
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació, i oferir continguts i publicitat d'interès. En continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra política de cookies. Més informació
Configuració