Economia
El subdelegat del Govern a Lleida, José Crespín, s’ha desplaçat avui a Tàrrega on ha visitat diferents espais del grup alimentari Borges International Group amb l’objectiu de conèixer l’activitat econòmica de diferents empreses dels principals sectors productius de les Terres de Lleida. La visita l’ha fet juntament amb el coordinador de Relacions Agràries del Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació a Lleida, Jaume Banchs, i el cap de la Dependència de l’Àrea de Sanitat de la Subdelegació, Miquel Molins.
Acompanyat per Josep Pont, soci fundador de Borges, la directora tècnica de Mas de Colom, Joana Martí, i pel director del projecte Mas de Colom-Casa Borges, David Orozco, el subdelegat ha conegut la trajectòria de l’empresa, el seu origen familiar i el recorregut fet des de la seva fundació per assolir, tal com ha explicat José Crespín, “un paper capdavanter en el sector agroalimentari de Lleida i una posició determinant per la seva vocació exportadora d’oli d‘oliva i fruits secs”.
El subdelegat també ha visitat la finca Mas de Colom, l’única explotació demostrativa a tot Catalunya que forma part del projecte OBA (Observatori de la Biodiversitat Agrària). El grup alimentari està actualment treballant per culminar el projecte Mas de Colom-Casa Borges, la futura seu institucional del Grup, un projecte que contempla la rehabilitació de l’antic convent i masia Mas de Colom, així com l’adequació d’una finca de prop de 70 ha que l’envolta destinada al cultiu agrícola de festucs, ametllers, oliveres i nogueres cultivats amb criteris de biodiversitat, sostenibilitat i gestió agronòmica responsable amb l’entorn.
En el decurs de la visita, José Crespín ha destacat la ferma aposta feta pel Grup lleidatà “per la innovació com a eina clau pel creixement i la competitivitat i el desenvolupament de processos destinats a garantir una qualitat màxima als clients, tant nacionals com internacionals”.
Segons dades de l’empresa, Borges International Group va comercialitzar l’any passat 296.000 tones de productes assolint una facturació de 558 M€, de les quals el 40% correspon a olis d’oliva, un 25% a fruits secs i un 17% a olis de llavors. Un 69% dels ingressos del Grup prové de la comercialització dels seus productes en 111 països de tot el món.
Posteriorment, el subdelegat del Govern ha visitat la Societat Ateneu de Tàrrega i ha mantingut una reunió amb la seva presidenta, Elisabet Talavera, que va accedir al càrrec aquest passat mes de març convertint-se en la primera dona al capdavant de l’entitat des de la seva fundació l’any 1.919. José Crespín ha desitjat a Talavera molts encerts en aquesta nova etapa de l’Ateneu de Tàrrega i en la seva planificació d’actes culturals adreçats a la ciutadania.