També han elaborat un vi amb Flor de saüc amb el celler Matallonga. Es tracta del primer cop que s'utilitza una tècnica cervesera per a fer un vi.
El proper 10 de novembre la cerveseria artesana Matoll celebra el cinquè aniversari amb una singular cursa. Es tracta de la Matoll Beer Mile, que se celebra per tercer any consecutiu i que es típica del món anglosaxó. Consisteix en una cursa de 1.609 metres (una milla) en un circuit circular marcat per dins de la població de Belianes on cada 400 metres s’ha de beure una ampolla de 0.33 cl de cervesa Matoll en la seva totalitat. Per beure-la hi ha un espai de 10 metres entre volta i volta per fer-ho.
Per tant, es comença obrint i bevent una ampolla, i s’acaba havent-n’hi ingerit quatre. A l’arribar hi haurà un entrepà, aigua i cafè, per tal de minimitzar els efectes de l’alcohol.
Les inscripcions estan obertes fins el 2 de novembre
La Matoll Beer Mile començarà a les 11 del matí i després la festa continuarà amb un concert, i un dinar popular amb paella i un “asado” de cabrits, alimentats amb la malta que s’utilitza per fer la cervesa. Tot seguit “La Contxa”, un artista targarí, presentarà el vi amb flor de saüc, elaborat pel celler Matallonga de Fulleda.
Aquest vi, anomenat MS, està elaborat amb un macabeu, procedent de vinyes de més de 60 anys. La singularitat d’aquest vi és que per primer cop s’ha utilitzat la tècnica cervesera del Dryhopping per fer un vi. Aquesta tècnica consisteix en tirar el llúpol en un moment i temperatura concreta de la fermentació de la beguda. En aquest cas però, el llúpol s’ha substituït per flor de saüc. EL resultat és un vi elegant, golós, i on la flor li dona un punt més gustatiu al macabeu. De moment només se n’han elaborat 180 ampolles, però és previst augmentar la producció després de la bona rebuda que ha tingut.
EL celler Matallonga, és un projecte familiar que treballa amb vinyes velles de forma ecològica i amb agricultura regenerativa, per donar tot els sabor del raïm als seus fermentats.
La cerveseria Matoll està ubicada a Belianes des que fa cinc anys van adaptar l’antiga torradora d’ametlles del poble en una fàbrica on podíen elaborar 500 litres per cuita. Aquest estiu han doblat la seva capacitat de producció, passant-la a 1.000 litres per cuita, i de 2.000 a 4.000 litres mensuals. Matoll elabora 9 tipus de cerveses artesanes, de qualitat i genuïnes, incorporant productes de la zona com la flor de saüc. Ho fan de forma cooperativa i amb valors socials, tan cap al territori com per les maneres de gestionar el projecte. Fa 5 anys van signar un conveni amb l’Associació Alba de Tàrrega per col·laborar donant feina a persones amb discapacitat, integrant-les dins del procés d’elaboració.
La festa d’aniversari de la Cerveseria Matoll també comptarà amb concerts i Dj’s.
El proper 10 de novembre la cerveseria artesana Matoll celebra el cinquè aniversari amb una singular cursa. Es tracta de la Matoll Beer Mile, que se celebra per tercer any consecutiu i que es típica del món anglosaxó. Consisteix en una cursa de 1.609 metres (una milla) en un circuit circular marcat per dins de la població de Belianes on cada 400 metres s’ha de beure una ampolla de 0.33 cl de cervesa Matoll en la seva totalitat. Per beure-la hi ha un espai de 10 metres entre volta i volta per fer-ho.
Per tant, es comença obrint i bevent una ampolla, i s’acaba havent-n’hi ingerit quatre. A l’arribar hi haurà un entrepà, aigua i cafè, per tal de minimitzar els efectes de l’alcohol.
Les inscripcions estan obertes fins el 2 de novembre
La Matoll Beer Mile començarà a les 11 del matí i després la festa continuarà amb un concert, i un dinar popular amb paella i un “asado” de cabrits, alimentats amb la malta que s’utilitza per fer la cervesa. Tot seguit “La Contxa”, un artista targarí, presentarà el vi amb flor de saüc, elaborat pel celler Matallonga de Fulleda.
Aquest vi, anomenat MS, està elaborat amb un macabeu, procedent de vinyes de més de 60 anys. La singularitat d’aquest vi és que per primer cop s’ha utilitzat la tècnica cervesera del Dryhopping per fer un vi. Aquesta tècnica consisteix en tirar el llúpol en un moment i temperatura concreta de la fermentació de la beguda. En aquest cas però, el llúpol s’ha substituït per flor de saüc. EL resultat és un vi elegant, golós, i on la flor li dona un punt més gustatiu al macabeu. De moment només se n’han elaborat 180 ampolles, però és previst augmentar la producció després de la bona rebuda que ha tingut.
EL celler Matallonga, és un projecte familiar que treballa amb vinyes velles de forma ecològica i amb agricultura regenerativa, per donar tot els sabor del raïm als seus fermentats.
La cerveseria Matoll està ubicada a Belianes des que fa cinc anys van adaptar l’antiga torradora d’ametlles del poble en una fàbrica on podíen elaborar 500 litres per cuita. Aquest estiu han doblat la seva capacitat de producció, passant-la a 1.000 litres per cuita, i de 2.000 a 4.000 litres mensuals. Matoll elabora 9 tipus de cerveses artesanes, de qualitat i genuïnes, incorporant productes de la zona com la flor de saüc. Ho fan de forma cooperativa i amb valors socials, tan cap al territori com per les maneres de gestionar el projecte. Fa 5 anys van signar un conveni amb l’Associació Alba de Tàrrega per col·laborar donant feina a persones amb discapacitat, integrant-les dins del procés d’elaboració.
La festa d’aniversari de la Cerveseria Matoll també comptarà amb concerts i Dj’s.