La fira De Prop converteix Preixana en un referent de l'aposta pels productes de km 0
El certamen celebra aquest cap de setmana la seva 7a edició

Preixana ha obert avui les portes de la 7a edició de la fira De Prop, un referent del sector alimentari i gastronòmic del país. Mig centenar de productors es donen cita aquest cap de setmana a aquest municipi de l’Urgell oferint els seus productes, elaborats al territori i de màxima qualitat, al públic.
La inauguració ha anat a càrrec del secretari d'Infraestructures i Mobilitat del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Isidre Gavín, que ha elogiat l’aposta de l’Ajuntament de Preixana pels productes de km 0. Gavín ha dit que “Preixana ens demostra que aquesta és una aposta estratègica i d’èxit”.
En aquest sentit, per a Gavín, “és molt important potenciar els productes de proximitat per reduir les emissions i per lluitar contra l’emergència climàtica”. Gavín ha assegurat que “els nostres agricultors
i ramaders ho estan fent mot bé, cada cop n’hi ha més d’ecològics, i l’aposta de Preixana hauria de ser l’estratègia de Catalunya per aconseguir un país més sostenible”.
Per la seva part, l’alcalde de Preixana, Jaume Pané, ha agraït els productors participants i ha destacat que el certamen es complementa amb un ampli programa d’activitats, demostracions, tallers i presentacions a càrrec de reconeguts xefs i sommeliers. Pané ha recordat que “l’objectiu de Preixana és posar a l’abast del destinatari final els productes de proximitat i màxima qualitat, directament al plat o bé contribuint a reduir la cadena alimentària”.
La setena fira De Prop compta amb actuacions musicals a càrrec de joves músics de la vila i amb la primera caminada i cursa Entre Cabanes, que se celebrarà demà amb més de 200 participants. Entre els xefs i sommeliers participants cal destacar el taller d’aperitius i postres saludables que ha ofert la dietista i nutricionista Mercè Carbonell, gentilesa del Consell Comarcal de l’Urgell en el marc del programa ‘Fem Salut; el premiat sommelier Juanjo Ceresuela, que aquesta tarda farà un maridatge de vins i formatges, i la demostració culinària de Diego Alias, xef del restaurant Ca l’Amador de Josa de Cadí. Els dinars de proximitat van a càrrec d’Albert Marimon, xef de La Cava de Tàrrega, i d’Enric Millà, xef del restaurant El Dien de Vallfogona de Balaguer. Els més petits tenen el seu espai amb un ampli programa de tallers i alguns productors participants també ofereixen xerrades i presentacions.

 
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació, i oferir continguts i publicitat d'interès. En continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra política de cookies. Més informació
Configuració galetes