Tàrrega inaugura un espai que dona visibilitat al dol perinatal
El memorial s’ubica al Cementiri Municipal i recorda els nadons que van morir abans o poc després de néixer · Iniciativa del Servei de Suport al Dol de Ponent amb suport del consistori

Tàrrega ha inaugurat avui al Cementiri Municipal un espai de record en memòria dels nadons que pateixen mort perinatal, o sigui, que moren abans o poc després de néixer. Es tracta d’una iniciativa del Servei de Suport al Dol de Ponent que s’ha materialitzat amb suport del consistori de la capital de l’Urgell. El memorial rep el nom d’Espai Empremtes i vol donar visibilitat al dol causat per la pèrdua d’una criatura entre la 22a setmana de gestació fins als primers dies de vida. També vol ser un punt de recolliment per a les persones que han patit una pèrdua perinatal, deixant testimoni de la maternitat viscuda.

En el decurs de l’acte inaugural, Montse Robles, responsable assistencial del Servei de Suport al Dol de Ponent, ha indicat que “espais com aquest són necessaris per ajudar a fer el procés de dol i que les famílies afectades ho valoren molt positivament”. Per la seva part, Begoña Giménez, coordinadora de l’entitat, ha afirmat que “l’Espai Empremtes vol evitar que la mort perinatal quedi silenciada o sigui incompresa per la societat”.

D’altra banda, l’alcaldessa Alba Pijuan Vallverdú ha assenyalat que “és de justícia que les famílies afectades disposin d’un lloc íntim de recolliment on poder recordar el seu nadó perdut”. La primera edil, visiblement emocionada, ha tancat l’acte amb la lectura d’un fragment d’’El Petit Príncep’. El monument, caracteritzat per una estètica bella i delicada, ha estat dissenyat per les tècniques d’Urbanisme de l’Ajuntament de Tàrrega i s’acompanya d’ornamentació floral i mobiliari urbà. En el decurs de l’acte d’avui, el memorial ha rebut les primeres ofrenes com espelmes i flors.

 
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació, i oferir continguts i publicitat d'interès. En continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra política de cookies. Més informació
Configuració galetes