L’Ajuntament de Tàrrega realitza un sondeig arqueològic a la plaça Major com a treball previ a la reforma de l’espai
Les tasques ajudaran a definir l’urbanisme medieval en aquesta zona així com la planta de l’antiga església romànico – gòtica · La catalogació de les possibles restes s’avança per no interferir en les obres de reforma de la plaça, previstes a la tardor


 L'Ajuntament de Tàrrega ha iniciat avui uns treballs de sondeig arqueològic a la plaça Major. Es tracta d’una prospecció que ajudarà a definir com era l’urbanisme medieval de la zona així com la planta de l’antiga església romànico-gòtica. La tasca arqueològica es du a terme prèviament a la reforma de la plaça Major, prevista per a la propera tardor. Així, i davant els indicis que s’hi localitzaran possibles estructures soterrades, es procedirà ara ja a catalogar-les sense alterar el calendari d’execució de les obres de reforma.

 

Ampliar el coneixement sobre la història de la ciutat

El consistori impulsa aquesta intervenció arqueològica amb la voluntat de contribuir al coneixement sobre la història i el patrimoni de la ciutat. Els arqueòlegs municipals actuen en una superfície de 38 metres quadrats situats a tocar de l’església, al sector situat vora l’accés al carrer del Carme. Les tasques es perllongaran durant 8 setmanes i s’enllestiran abans de FiraTàrrega. Els vestigis que surtin a la llum es catalogaran i es conservaran de nou al subsòl. La intervenció s’ha confiat al Museu Comarcal de l’Urgell sota la direcció d’Anna Colet i Oriol Saula. Avui ja s’ha retirat l’enllosat i s’ha iniciat l’excavació. El sondeig permetrà fixar la planimetria de l’església romànico-gòtica i l’antic cementiri. També es confia a resoldre un enigma que acompanya de fa temps els experts: com estava orientada l’antiga església, ja que algunes hipòtesis assenyalen l’entrada a l’actual plaça de Lluís Millet. Val a dir que el temple medieval targarí patí un greu esfondrament durant el segle XVII i s’optà llavors per aixecar al damunt l’actual església d’estil barroc classicista.

 

Adequació de la plaça Major

El projecte de reforma de la plaça Major transformarà aquest emblemàtic indret urbà en un espai de plataforma única. La superfície, que actualment presenta quatre tipologies diferents, s’unificarà en un únic paviment integrat per lloses rectangulars de pedra natural. La inversió permetrà renovar 1.950 metres quadrats de via pública, posant fi al deteriorament que pateix la plaça pel seu ús i el pas del temps. La millora de l’espai també inclourà la substitució integral de serveis bàsics al subsòl, que també es troben en mal estat, sobretot el clavegueram. L’adequació s’ha pressupostat en 384.994 euros.

 
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació, i oferir continguts i publicitat d'interès. En continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra política de cookies. Més informació
Configuració galetes