Ponent Coopera promou la compra i contractació pública responsable

Ahir dimecres va tenir lloc la formació tècnica en compra i contractació pública responsable al Col·legi de Secretaris, Interventors i Tresorers de l'Administració Local de Lleida (CSITAL) organitzada per Ponent Coopera. La formació, adreçada a personal tècnic municipal, ha anat a càrrec d’Amanda Ortega, experta en responsabilitat social i contractació pública responsable de la Cooperativa Opcions. 

A la formació hi van participar una quinzena de representants de contractació d’administracions públiques del territori de Ponent, com l’Ajuntament de Lleida, la Diputació de Lleida, els Consells Comarcals del Segrià i l’Urgell, i els Ajuntaments de Tàrrega, Solsona, Artesa de Segre, Albesa, entre altres.

La sessió formativa es va estructurar en dos blocs, en el qual al primer l’experta va explicar en què consisteix la contractació pública responsable, les possibilitats legals d’introducció d’aspectes ambientals socials i de bon govern (ASG) en la contractació pública i adquirir eines per fer-ho possible garantint la transparència en els processos de contractació així com l’accés a la licitació de totes les empreses i organitzacions, i casos reals de bones pràctiques en contractació pública responsable.

El segon bloc va consistir en un treball d’aplicació pràctica dels continguts explicats anteriorment, on les persones assistents van analitzar quatre contractes reals de municipis i organismes lleidatans, aplicant la metodologia i els coneixements adquirits.

 
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació, i oferir continguts i publicitat d'interès. En continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra política de cookies. Més informació
Configuració