Catalunya En Comú Podem ha dut a terme avui un acte de campanya a Tàrrega que ha comptat amb la cap de llista per Lleida, Sara Vilà, la número 2 per Barcelona, Elisenda Alamany, el candidat Joan Josep Nuet i el Diputat d’En Comú Podem, Jaume Moya.

Sara Vilà ha assenyalat que la seva formació “és l’única opció possible per garantir un govern progressista i catalanista que reverteixi l’article 155 i que recuperi les nostres institucions i l’autogovern que ha perdut”. En aquest sentit, Vilà afirma que “del 155 són corresponsables el PSC, el PP i C’s, però també aquells que en compte de convocar eleccions van declarar la independència unilateralment”. La candidata ha afegit que “JuntXsí amb el suport de la CUP ens van fer creure que amb 18 mesos seríem independents i que revertirien les retallades de CiU, però hauien de dir la veritat, perquè ara tenim les institucions intervingudes pel PP, menys autogovern i un 155 que sembla que ha vingut per quedar-se”. Per això, Vilà ha apel·lat a la gent progressista, “fins i tot a aquelles persones que en altres moments han votat PSC o ERC, que si volen un Govern progressista, ens votin”, afegint que “treure representació a les Terres de Lleida és clau per dur a terme aquest canvi, posar les institucions al servei de la gent i de l’equilibri territorial”

Per la seva part, Elisenda Alamany ha afirmat que la seva formació vol “un país que no deixi ningú enrere. Si ens fixem en l’Alt Pirineu i l’Aran, veiem com els mateixos que diuen estimar el país han condemnat vegueries senceres a ser territoris de segona. I quan hi ha territoris de segona, el que s’està dient és que hi ha catalans també de segona", ha afirmat Alamany. "I això va en contra del principi d’igualtat d’oportunitats, va en contra de construir una Catalunya per a tothom i va en contra de l’avenç del mateix país. I per això nosaltres diem que cal un nou model d’equitat territorial". A més a més, Alamany ha assenyalat que Catalunya necessita un millor finançament, per això CatECP aposta per “una hisenda pròpia, més competències i blindar les que ja tenim”.

Per Alamany, el vot a la seva formació és el que “posarà les institucions al servei de la gent, com succeïx als ajuntaments del canvi com Barcelona” A més, continua “el vot a Catalunya En Comú Podem és el que està a favor d’uns serveis públics de qualitat, a favor que el poble català decideixi lliurement el seu futur millorant alhora el seu present. És el vot per obrir una nova etapa”. Alamany ha conclòs dient que “Catalunya és un poble de gent alegre i treballadora, que quan veu obstacles s'arromanga”

El Diputat d’En Comú Podem, Jaume Moya ha assenyalat que “Sara Vilà ha lluitat per la dignificació del nostre territori i de la gent de les Terres de Lleida Pirineu i Aran, contra els especuladors del nostre medi ambient i dels serveis públics”. Moya considera que “cal la veu de Sara Vilà per representar i defensar les nostres contrades al Parlament. Hem de recuperar les institucions catalanes de la imprudència que han viscut els darrers anys”

Per la seva part, el candidat Joan Josep Nuet ha defensat que “no renunciarem a què la gent voti a un referèndum d’autodeterminacio a Catalunya. La diferència amb altres formacions és que no l’utilitzem per tapar els altres problemes. Som profundament sobiranistes: i això vol dir tenir més feina, millor sanitat i la millor educació”.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació, i oferir continguts i publicitat d'interès. En continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra política de cookies. Més informació
Configuració galetes