El procés de “racionalització” de l’oferta educativa en secundària, amenaça de deixar a la cuneta el batxillerat especialitzat en arts escèniques, música i dansa. L’esborrany de l’avantprojecte de llei orgànica per a la millora de la qualitat educativa (Lomce) estableix que, en lloc de dues vies per al batxillerat d’arts –arts plàstiques, imatge i disseny d’una banda i arts escèniques, música i dansa de l’altra– com fins ara, només n’hi hagi una.
Fonts del Ministeri d’Educació confirmen l’eliminació d’aquesta via, però asseguren que es tracta simplement d’“integrar” tota l’oferta del batxillerat artístic. Des del ministeri defensen que no hi haurà perjudici per als estudiants que es vulguin especialitzar en arts escèniques, música i dansa, ja que ho podran fer mitjançant la matriculació en la nova modalitat comuna de les assignatures relacionades amb aquestes disciplines artístiques. És més, asseguren que quedarà reflectit en el títol de batxillerat.
En el sector educatiu temen que l’especialitat d’arts escèniques quedi diluïda en una modalitat artística comuna. En cas de tirar endavant la proposta, les vies en el batxillerat passen de sis a cinc (arts, ciències i enginyeria, ciències de la salut, humanitats i ciències socials). En el cas dels itineraris de quart de l’ESO, es redueixen de tres a dos, un d’iniciació al batxillerat i un altre d’iniciació a la formació professional.
Aquest avantprojecte de llei afecta de ple als estudiants de batxillerat artístic de l’Escola d’Art i Superior de Disseny Ondara de Tàrrega. El seu director Ramon Bordes ha mostrat la seva indignació per la mesura.
L’alcaldessa de Tàrrega Rosa Mª Perelló també ha qualificat de molt mala notícia per la ciutat aquest avantprojecte de llei, per la gran oferta formativa que per tradició sempre ha ofert Tàrrega.
Segons dades oficials de la Generalitat, aquest curs 2012-2013 hi ha més de 90 centres de secundària a Catalunya que ofereixen una o dues de les vies del batxillerat artístic –la immensa majoria imparteixen almenys la d’arts plàstiques, imatge i disseny–. D’aquests, més d’un terç tenen alumnes d’arts escèniques, música i dansa.

ESCOLTA LA NOTÍCIA EN VEU DELS SEUS PROTAGONISTES:
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació, i oferir continguts i publicitat d'interès. En continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra política de cookies. Més informació
Configuració