Societat
La remodelació de l'espai exterior està essent possible gràcies a la col·laboració solidària de tota la comunitat educativa i el suport d'empreses del territori. Ara l'AFA busca finançament per la 2a fase del projecte que consisteix en la plantació de diverses plantes, arbusts i arbres.
Aquesta setmana l'AFA i l'escola Maria-Mercè Marçal de Tàrrega han posat en marxa la campanya "Apadrina una planta" per aconseguir finançament per plantar diversos arbres, arbusts i arbres al pati. L'objectiu és ampliar les zones verdes actuals i crear-ne de noves per convertir el pati en un espai d'aprenentatge i contacte amb la natura, i tenir més zones d'ombra durant els mesos de calor. A més, també es vol crear un bosc comestible que aporta una alta biodiversitat vegetal i animal, i fa que l'entorn sigui més sa, a part de la zona d'hort que ja funciona.
Per això, han dissenyat unes butlletes solidàries i les famílies poden apadrinar llavors, plantes i arbres segons la seva aportació, de 2, 5 o 10 euros. Totes les espècies que es volen plantar (oliveres, llorers, cirerers, codonyers, calèndules, espígol, sàlvia…, entre d'altres) s'han exposat en uns plafons juntament amb el plànol d'on aniran col·locades.
Aquesta és una acció més de les que l'AFA i l'escola Maria-Mercè Marçal impulsen d'ençà que es va iniciar el 2019 aquest projecte de remodelació del pati per convertir-lo en un espai innovador, inclusiu i coeducatiu, que potenciï la creativitat, el joc simbòlic i motriu, i el contacte amb la natura.
Per definir-lo, es va dur a terme un procés participatiu de tota la comunitat educativa (alumnat, famílies, mestres, etc.) que va culminar en una proposta de disseny bàsic. Gràcies a la col·laboració solidària de les famílies, que han dut a terme sis jornades de voluntariat amb gran èxit de participació, i de les aportacions de l'AFA i l'escola, juntament amb el suport de la brigada de l'Ajuntament de Tàrrega, s'ha pogut dur a terme la primera fase d'intervenció consistent en transformar el relleu del pati, guanyar espai de joc i d'ombratge en una zona on abans hi havia un talús tancat i instal·lar reg automàtic.
Aquestes actuacions també han estat possibles gràcies al suport d'empreses com Orocampo, Ribalta, Cota Zero i Borges que han ofert els seus productes o serveis de forma gratuïta, i la col·laboració de l'empresa targarina Laumont que ha fet un donatiu per poder comprar una estructura de joc de fusta.
Aquest projecte beneficiarà més de 300 infants del municipi any rere any, així com les seves famílies, i tindrà un impacte positiu per a tot el barri en dotar la zona d'un nou pulmó verd.